Fahlmans story

Läs om vad som varit och vad som kommer.

Boka bord

Historia

Grundades 1914 och varit på samma adress sedan 1921

Läs mer

Vad händer i framtiden

Läs om vad som händer framåt

Vår historia

Fahlmans grundades 1914 av konditorn Georg Fahlman. I mer än 100 år har Fahlmans varit inhyst i fastigheten på det västra hörnet av Kullagatan och Stortorget, som numera är känd som ”Fahlmans hörna” eller ”Fahlmanska huset”. Den goda placeringen vid Helsingborgs största affärsgata har gjort konditoriet till ett av de mest välbesökta. 

Verksamheten låg vid starten 1914 på Drottninggatan 15. Där fick konditoriet till en början dela lokaler med Hedéns bokhandel, vars ingång vette mot Stortorget, medan konditoriets ingång vette mot Kullagatan. Serveringsdelen var belägen på andra våningen medan familjen Fahlmans bostad låg på tredje våningen. Under den tid då Gustaf VI Adolf hade sitt sommarresidens på Sofiero norr om staden var kungen en flitig gäst och konditoriet erhöll benämningen Kunglig hovleverantör. Konditoriet övertogs på 1960-talet av sonen Lars, som senare fick sällskap av brodern Börje vilken under en tid drivit ett konditori i Lund. Från Georg Fahlmans tid som praktikant i Lausanne i Schweiz stammar konditoriets specialitet: Fahlmans special. Det är en tårta som består av nötbotten och chokladsockerkaka med hasselnötskräm mellan, toppad av en grön, kakaopudrad marsipanskiva med Fahlmans logotyp som silhuett i kakaon.

Sedan 2022 drivs Fahlmans av Rolf Holmgren och Gro Hansen. Efter en renovering där man återtagit inredningen från sin forna glans finns nu konditori, bistro och bageri med både tradition och nytänkande som ledord. Alla våra bakverk tillverkas i våra lokaler av utbildade bagare och konditorer. Fahlmans har även fulla rättigheter, om du skulle vilja ta ett glas vin eller öl till maten.

Välkomna till oss!