Fahlmans Fika

Välkommen till att fika hos Fahlmans.

Vi har öppet måndag – fredag från kl. 08, lördag från kl. 08.30 & söndagar från kl. 10. 

Fikameny

Vi har många varianter på fika och kaffe.

Boka större sällskap?

Ni är alltid välkomna att boka för ett större sällskap. Ring eller mejla oss för bästa service och om det finns speciella önskemål.

Kontakta oss

Fahlmans fika

Sedan 1914 har Fahlmans serverat fika. 2022 byggdes serveringen om och inspiration från Frankrike och Danmark har präglat både mat och inredning. Idag satsar Fahlmans på ett brett utbud av egentillverkade kakor, bakelser och tårtor. Hos oss kan du smita in för en snabb fika eller sitta lite längre med vänner och fika med påtår.

Kuriosa
”Fika är en svensk samhällsinstitution som innebär mellanmänskligt umgänge och en avkopplande paus i kombination med intagande av kaffe eller annan dryck och ibland kaffebröd, smörgåsar eller annat ätbart. En fika kan äga rum på exempelvis ett kafé eller konditori, på arbetsplatsen, som kyrkkaffe, i hemmet och även utomhus.

Fika förekommer vanligen inom svenskt arbetsliv, i form av fikapaus eller fikarast – en fika tillsammans med kollegor. Ofta på fasta tidpunkter – exempelvis en gång mitt på förmiddagen och en gång mitt på eftermiddagen. Pausen är del av den betalda arbetstiden och kan på en arbetsplats tillbringas i ett fikarum eller lunchrum. Denna tradition kan anses vara en del av svensk kultur.

Det anses troligt att den svenska fikatraditionen ger möjlighet till större meningsutbyte och förståelse arbetskollegor emellan.”

Källa Wikipedia